Nieuw Zeeland 2YK

Nieuw Zeeland 2YK

Takapuna Beach, Auckland, zondag 21 november

Maar merkwaardig toch, dat je 1,5 jaar met zoiets bezig kunt zijn, en je er dan toch op ‘n gegeven moment bént, in plaats van er alleen maar naar vooruit te kijken. We zijn nu al meer dan een dag (!) in Nieuw-Zeeland, en het wil nog maar niet wennen. De zon gaat de verkeerde kant uit. De maan ook, en dan bedoel ik niet alleen dattie in het noorden staat, maar dat afnemende maan hier juist wassende maan is. En de automobilisten gaan óók verkeerd.
………..
Pahia (Hillcrest), zaterdag 1 januari 2000

Ach jawel, natuurlijk bleef het droog voor The Big Event. Maar eerst gingen we nog even de tent in, om überhaupt middernacht te kunnen halen. Met veel moeite om 10 uur er weer uitgekropen, eerst maar eens koffie gedronken en toen zoetjesaan het stadje ingelopen.
En jawel, hordes dronken burgers, boeren & jongelui. In NZ mag je op straat niet drinken, en dat is voor het volkje hier voldoende reden om met limonadeflessen vol sterke drank naar het feest te gaan & zich zo snel mogelijk te laten vollopen. Zelden zóveel, zó dronken mensen bij elkaar gezien. Ook voor Bert een hele belevenis. Klaus liep de hele avond ook met een “wat doen die mensen toch in godsnaam”-gezicht rond. Iedereen zijn drank vermomd als limonade (trapte iemand erin?), wij hadden gewoon de fles champoepel bij ons, met glas (blauw plexiglas, speciaal hiervoor gekocht) en bekertje in de hand.
……………….

nz1 nz2 nz3 nz4 nz5 nz6 nz7 nz8 nz9 nz10 nz11 nz12 nz13 nz14 nz15 nz16 nz17 nz18 nz19 nz20 nz21

© copyright foto’s
Bert Vinken