De tweede ronde ZOA deel 4

Khammarat (aan de Mekong), zondag 14 januari

Na rijp beraad hebben we besloten om (te proberen) elke week een kort verslag met foto’s op te stellen.

Op het eind van de tweede week kunnen we wel zeggen dat we goed in het ritme zitten en goed aan het fietsen / slapen / eten en drinken zijn. Hoe zitten we er nu bij? Best wel Zen, niets hoeft, alles mag en alles is eetbaar. Maar daarover later meer.

Educatief: Twee religies hebben dit gebied gedomineerd. Over het boeddhisme zal nog wel meer volgen, hierboven zie je een plaatje van een van de Khmer-tempels, die meer van de hindoeistische overtuiging zijn. Met Sjiva en consorten, en lingams & yonis en zo. Deze stond in Sikhoraphum en is echt een bezoekje waard.

En hier dus de andere variant, Boeddha in Si Saket, waar wij even stiekempjes hebben meegenoten van Boeddhistisch gezang. Voor de geinteresseerden: we hebben een deel van de mis opgenomen.

Onderweg valt eigenlijk weinig te beleven, de eerste 700 km van de tocht, dus we vertellen nog wat meer over de mensen die we ontmoet hebben. Achter Christine zit de beste coffee girl van Thailand en misschien wel van de hele wereld. Wij hebben in ieder geval nog nooit betere koffie gehad dan hier in Si Saket.

Het oostelijkst gelegen dorp van Thailand heet Khong Chiam en is gezegend met een prachtige wat  alwaar deze prachtige Boeddha’s staan opgesteld. Wat? De meest gemaakte en flauwste grap over de tempels in Thailand is die over hun naam: wat.
In Khong Chiam zijn we fantastisch ontvangen door Mw Yaowalak Mongkundar van het BanKiangNam resort. Ja dat is reclame, maar die mag gemaakt worden want we hebben zelden zo goed geslapen als hier:

Tot slot voor deze week: we hebben een geweldige wandeling in een natuurpark gemaakt, Pha Taem. De belangrijkste toeristische attractie die dag waren Bert en Christine. Op een totaal aantal bezoekers van 30.000 per maand komen er ook nog zo’n 300 farangs. En zaterdag waren wij dat. Het lukt al elke dag om minstens honderd keer begroet te worden maar deze dag was wel het toppunt. Uiteindelijk nog een leuke uitwisseling gehad met Siripong Ariyasuntorn, de jongen links van Christine.

For Siripong: greetings from Christine and Bert, and we hope you had a pleasant day in Pha Taem.

4 gedachtes over “De tweede ronde ZOA deel 4

 1. Hallo Chirstine en Bert

  Zo te lezen hebben jullie het wel naar jullie zin. Op de foto’s te zien hebben jullie lekker weer.
  Ik vind het leuk om zo nu en dan jullie ervaringen te lezen, dus ik zal in de toekomst jullie site zeker weer bezoeken.

  Zense voorlopig.

  Groetjes Jeannet

 2. Pikachu speakes loudly but gentle: Bert en Christine, in Thailand is het mooi weer maar hier is het gras groen! In Thailand is de koffie lekker, hier hebben S(z)ens(z)eo. Zo is er altijd wat mekhr, nietwaar. Allemaal Zen, net als de volgende quotes:
  Als een boom valt in het woud, en er is niemand om hem te horen, maakt hij dan een geluid?
  Ik streef er naar, het streven achterwege te laten.
  Paulito says HELLO

 3. Pikachu speakes again but is a little bit confused. Taken no medication and hears voices in his head. Pirates and trains go south and north. Songs by Neerlands Hoop on the headphone. Protest against soccer in Argentina 1978. Noodle soup? Crowded House? Biking in Thailand? Bert? Maybe a flat tire and no air left. Seems like a blowjob!! Pikachu says: Jigllypuf

 4. Hoi Christine en Bert,

  Ik hoop, dat jullie nog steeds zo lekker gaan. Ik werd net gebeld door Theo, dat hij zich wat ongerust maakte, omdat hij al 2 weken geen mail meer heeft gezien, maar hij wist niet van deze website, dus ik bel hem zo om hem gerust te stellen.
  Mooie site trouwens en wat leuk, dat je er foto’s meteen op kunt zetten. Ook in Thailand zijn ze dus al helemaal op internet.
  liefs, Maria

Reacties zijn gesloten.