Loei, waar is het internetcafe ZOA deel 5

Loei, dinsdag 23 januari.

Hallo thuisfront.  De afgelopen dagen geen internet kunnen vinden, we verwachten op elke straathoek een cafe waar dat kan, maar nee, soms zit het moderne leven niet mee (of juist wel en fietsen wij rustig verder)

Cimg0882

Kijk, we zijn er nog. We staan hier in Phu Phan. Een van de prachtige nationale parken in Thailand. Deze keer weer geen olifanten, wel verse slangen en reusachtige spinnen…..en vooral veel bos!

Het valt trouwens op dat in deze streken eigenlijk geen buitenlandse toerist te bekennen valt. De enige "Farangs" zijn witte mannen die een Thaise bruid hebben….

Cimg0858

Nee, we zijn niet alleen op hotel aan het reizen. Heel af en toe zetten we ons tentje op, bijvoorbeeld hier in Phu Pha Thoeb bij Mukdahan. Koud douchen en prachtige rotsformaties, de klimmer krijgt er jeuk van in de vingers.

Na enige aarzeling zijn we zover; in de stad kun je je het beste gemotoriseerd laten vervoeren. Bert en Christine in de TukTuk. Even onderhandelen over de prijs en hup met de geit. Het verkeer kent 1 regel, klein wijkt voor groot, zo is het verkeer dus eigenlijk heel overzichtelijk 😉 Maar in zo’n klein ding is het soms wel wat spannend. Cimg0905

Cimg0911

Klein huisje, grote huizen. De Thaise inkomensverschillen lijken veel groten dan in ons landje. Het is natuurlijk een open deur, maar toch. De ergste krotten hebben we niet op de foto gezet, dit soort huizen (hierboven en beneden) kun je naast elkaar treffen.

Cimg0922

Tot slot; wel eens 10.000.000 vleermuizen gezien? wij ook niet zegt Christine, maar het waren en wel veel. Volgens de toeristiek dus wel zoveel….elke dag tegen de schemering vliegen ze uit hun grot het land in om die vervloekte muggen te vangen. Ik had me wel verheugd op dit spektakel, en eerlijk gezegd, het viel wat tegen. De vliegmuizen zaten te hoog in de lucht om veel indruk te maken. toch maar een plaatje, waarom vliegen ze eigenlijk allemaal dezelfde kant uit?

Cimg0913

Tot de volgende week (of de volgende gelegenheid)

4 gedachtes over “Loei, waar is het internetcafe ZOA deel 5

  1. En zo trekken jullie rustig verder door het Thaise land. Raar idee maar eigenlijk ben je nog maar net onderweg. Lnager dan een normale vakantie voor gewone stervelingen. Ik neem maar aan dat jullie al onthaast zijn? Hier eindelijk vorst in de grond dus weer tijd voor boerenkool van het land. Ook lekker.

  2. Bijna op de grens van Laos zag ik op de pagina van GoogleEarth. Even Laos gegoogled: prachtig land en de hoofdstad helemaal mooi, world heritage. Iets om naar uit te zien. En er stond ook in dat de laotianen vriendelijk zijn en met handen en voeten kunnen praten. Wonderlijk volk, hebben zelfs belegde stokbroodjes. Smullen voor de verwende toerist. Once a pirat always a pirat.

  3. Hoi Bert en Christine,

    Nog maar zo kort weg en dan al 1500 km gefietst, wat een prestatie! Nog geen last van zadelpijn?
    Ben benieuwd naar jullie verdere avonturen in Laos.

    Groetjes van alle collega’s

Reacties zijn gesloten.