rimboe en trage verbindingen ZOA deel 9

Cam Thuy, 2 maart 2007

Het is alweer een tijd geleden dat we een internetplek hebben gezien. En vandaag kan het weer maar helaas zonder fotos; geen usb en een zeer trage verbinding. Later meer.

We zijn gisteren Vietnam ingereden na nog een paar zeer mooie dagen in Laos. Het werd naar het einde toe steeds vriendelijker en prettiger om te zijn. Fietsen is een ander verhaal; de route gaat over eindeloos veel zeer steile klimmen. Met een dikke 2500 meter klimmen en 120 km. op een dag als climax…..:-(

Vietnam begint met extremen: 10 dollar voor een smerige kamer in een hoerenkast, nee dank u. Dan naar de school om te vragen of we daar ergens onze tent mogen opzetten? Nix tent, gewoon een kamer van een van de docenten wordt onze slaapkamer. En vanavond mogen we mee-eten! Extreme gastvrijheid die de hele avond blijft. Een van de docenten praat een woordje engels en ontfermt zich over ons.

Terwijl Christine zich staat te wassen (teiltje koud water) worden er voor mijn neus 6 eenden geslacht. Het bloed wordt mooi per eend in een kommetje opgevangen. Even later worden de beesten geplukt en verder ontleed. Het houtvuur wordt ondertussen opgestookt en ik ga me ook even wassen. Ondertussen staat de helft van de school zich aan ons te vergapen, wij zijn mogelijk de eerste westerlingen in dit gat. In ieder geval roept iedereen naar ons als naar aapjes in een dierentuin. En als we dan braaf reageren barsten ze in lachen uit. Leuk voor hun, maar na drie keer wordt het voor ons vervelend. We schrikken ons regelmatig een hoedje door de harde manier van “groeten”, HELLO wordt dan in ons gezicht geslingerd, en wel reageren!!

Terug naar onze eenden, die zijn ondertussen geserveerd. Het is heftig om te zien dat de hele eend voor ons op tafel komt. De kommetjes bloed zijn verdeeld en gevuld met lever, niertjes, groenvoer en nog wat andere vage ingewanden. Heerlijk….. Het vlees is geBBQ en de rest van het beest zit in de soep. En de kop staat ter decoratie op tafel. Niets gaat verloren.

Daarbij wordt rijstewijn geserveerd, vele malen moet er “bottoms up” worden gedaan. Ik ben laf en eet niets van het bloedgerechtje, Christine is dapper en eet er een paar hapjes uit. Licht aangeschoten en ontroerd door deze aardige mensen gaan we naar bed.

Adventure in Laos ZOA deel 12

Een gedachte over “rimboe en trage verbindingen ZOA deel 9

 1. Hallo wereldreizigers!

  Bij Monique hebben wij even jullie website bekeken, foto’s gezien en nogmaals verhalen gelezen. Onvoostelbaar de mogelijkheden dat we dit allemaal kunnen lezen en zien!

  Wij komen net van het ziekenhuis af. Gé is woensdag geopereerd. Het was een behoorlijk zware operatie maar hij maakt het momenteel best goed, ondanks de 36 nietjes in zijn buik.

  Met ons gaat het goed, met het goede weer (16 graden) hebben we al veel gefiets.

  Wij wensen jullie nog hele fijne dagen en een goede terugreis!!!

  Hartelijke groetjes,

  Pa en ma

Reacties zijn gesloten.