Sabaai, sabaai ZOA deel 11

Savannaket, 12 maart

Het project is geslaagd. We hadden ons voorgenomen ons niet gek te laten maken door de Vietnamese volksaard en dat is gelukt. We zijn alweer 3 dagen in Laos en omdat de ambtenaar een foutje heeft gemaakt, mogen we zelfs een hele maand blijven ipv. de 7 dagen waarvoor we betaald hebben. Wat we niet hadden geregeld tot een paar uur geleden waren de nodige malariapillen…..geen pillen geen Laos voor ons. 10 pharmacies hier maar niemand Malarone. En toen de moed begon te zinken kwamen we langs "Artsen zonder grenzen". Duizendmaal dank voor de strip malarone die we gewoon kregen, we zullen een donatie doen!!

We hebben de vorige maand zo ongeveer de helft van noord Laos gefietst (details volgen ooit nog) met als hoogtepunt Vieng Xai net voor de grens met Vietnam. Een schitterend dal met kalktorens en grotten waarin ooit de communistische partij zich verschool. Het ligt nog ver buiten de toeristische route maar voor ons een logische stop op weg het oosten. Maar om een of andere reden helaas geen digitale fotos. Of toch een, op de grens met Vietnam, tevens de enige met Vietnam in beeld!

Cimg1123_1

Laos dan weer, waar ze niet meer moeilijk doen over alle troep de de Amerikanen ook (vooral) in hun tuin hebben geflikkerd. Het blijkt dat zeer veel bommen in dit land zijn gedropt, enerzijds omdat de vietcong hier hun routes hadden om hun wapentuig te verplaatsen en anderzijds om geen bommen mee terug te hoeven nemen naar de basis in Thailand. En dan maken de Lao er gewoon tafeltjes, plantenbakken of hekken van:

Cimg1130

En dat we relaí zijn willen we weten, deze kleine staat niet Christines fiets te bewonderen, bende gek, ze valt in slaap met de bidon in de hand!

Cimg1133

Waar we even niet over hadden nagedacht is dat hier ondertussen het hete seizoen is begonnen (zie ook weeronline.nl) dus moet er op z’n tijd een fris drankje in, in dit geval suikerriet.

Cimg1141

Dat wordt dan weer in een zakje ijs gegoten, genieten maar!

En tot slot is daar weer onze grote vriend, Buddha. Hier wordt ie nog eens netjes opgeknapt.

Cimg1145

Morgen rijden we verder het zuiden in, naar de plek waar Lao koffie wordt geteeld en waar we nog eens heel erg sabaai, sabaai gaan doen.

tot later!

2 gedachtes over “Sabaai, sabaai ZOA deel 11

 1. Hi Christine

  Goed om te horen dat Laos goed bevalt. Apart zeg die gerecyclde bommen!

  Jullie zijn zo te zien weer wat wijzer over een deel van onze aardbol. Ik blijf jullie website volgen en hoor erg graag jullie ervaringen, wanneer je terugbent.

  Groetjes Jeannet

  ps trouwens afgelopen weekend hele lekkere zoetigheid op, die ik gekocht had bij een vietnamese toko. Er zat mungbonenpasta in o.i.d. Anh Thu kende het wel, jullie zullen vast ook die lekkernijen wel ontdekt hebben.

 2. Hoi Christine en Bert,
  eindelijk lukt het me te reageren, met de snellere internetverbinding. Wat een feest!
  Ik geniet telkens van jullie verhalen en de mooie foto’s. Vooral de afgelopen weken als de stress van nieuwe baan en verhuizing me te veel dreigde te worden. Er zijn andere plekken dan ons kikkerlandje.
  Ik hoop dat jullie laatste deel even mooi en uitdagend is, niets saai…dat houden jullie vast niet vol.

  Desirée

Reacties zijn gesloten.