Adventure in Laos ZOA deel 12

Si Saket, (Thailand) vrijdag 23 maart

Hoera, we leven nog! Is dat nieuws zul je zeggen, ja dat is het. Het fietsen in Laos ging gesmeerd, op rolletjes, voor de wind of hoe we het ook noemen. In no time zaten we alweer in het zuiden in het stadje Pakse. Met als plan het Bolaven plateau rond te fietsen, ons eerste bezoek aan de regio waar mijn favoriete drug wordt geteeld. Het feest begon op onze laatste avond in Pakse, Christine bestelde een ijskoffie en ik genoot van een gewone koffie in een bijzondere verpakking.

Cimg1151

Er zijn zo van die regels wat je wel en niet moet doen in een ontwikkelingsland. Een ervan is nooit ijs(blokjes) te nuttigen als je niet 100% zeker weet hoe ze verwerkt zijn. Datzelfde geldt voor de rauwe groentes die we die avond aten. En we hebben eigenlijk de hele reis niet echt daar rekening mee gehouden, het wordt anders zo’n neurotisch gebeuren en bij elke hap moet je nadenken of die er wel in mag. Nee, wij kiezen voor het echte avontuur en eten zoals de locals doen. Tot die avond in ieder geval. Of het nou de salade was of het ijs, we zullen het nooit weten. Feit is wel dat we beiden de vogende dag niet helemaal lekker waren en de stoelgang wat erg vlotjes verliep. Bij Christine is dit binnen drie dagen over gegaan, bij mij duurde het wat langer. Gezien mijn activiteiten van de afgelopen week zou hier een toiletfoto zeer op de plaats zijn…..ik zal jullie de details besparen, maar denk goed na voor je ijs in je koffie neemt! Na een dag of vijf beginnen we ons zorgen te maken en na te denken over wat te doen. Een ding was zeker; niet in Laos naar de dokter. Snel de grens over naar Thailand dan maar, daar is de gezondheidszorg wel op niveau en kan er bloed geprikt worden en wat verder nodig is onderzocht. Zodoende:

Cimg1193

Ja, na 7 dagen toch naar de docter, en zie het gaat vanzelf over, mijn bloed is in orde en ik voel me weer lekker. De weegschaal laat wel "keihard de schade" zien; 6 kilo lichter (sinds vertrek)

Kortom, we zijn weer gezond en fietsen de laatste week lekker weer in Thailand.

Cimg1150

Dan nog wat lichter avontuur. Op de weg is het veel en vaak oppassen. Men houdt de beesten niet in de wei maar (bijna) alles kan vrij rondlopen. En veel beesten willen toevallig net oversteken als wij aan komen rijden! Stom beest ga aan de kant roept Christine dan naar dat varken daarachter.

Cimg1108

En ik schrok van deze buffel die het gras aan de andere kant groener vond

Cimg1188

En dan hebben we nog kippen, koeien, honden, eenden, katten, en slangen die van berm willen wisselen.

Het kan ook anders, de volgende boer had een keurig hek voor zijn buffel met jong.

Cimg1147

En dit varken kent haar plek!

Cimg1165

Wij wentelen ons nog een weekje in tropische temperaturen, de Thaise keuken en het heerlijke niets hoeven.

Groeten uit Thailand!

Een gedachte over “Adventure in Laos ZOA deel 12

  1. He Hallo,
    So he, das een aparte manier van sonja bakkeren die ijs met koffie of andersom. Maarja, wel lekker avontuurlijk. Als jullie terug komen wacht jullie weer veel Lost plezier.Ben ze -as we speak- aan het branden. Veel plezier nog daaro.
    Oja Bert, ik weet niet precies wanneer jullie terug zijn in frogland. Maar op donderdag 5 april is er een officiele afscheidsreceptie van Dorij, misschien dat je daar heen wil???

    Groet Joris

Reacties zijn gesloten.