Laatste dag in Bangkok ZOA deel 13

Bangkok, 1 April.

Het zit erop, na bijna 5000 kilometer zijn we weer in Bangkok, het eindpunt van onze route. We hebben deels dezelfde route gefietst als in het begin. Saai maar wel lekker. De temperaturen liggen op dit moment nog wat hoger (vonden we niet erg) maar vooral de luchtvochtigheid is in de stad niet te harden. Van aircohotel naar aircoshoppingmall via aircoskytrain.

Nog even terug naar de laaste week; de laatste fietsdag was nogmaals de oversteek door het natuurpark Khao Yai. Nog steeds een prachtige rit, die deze keer wat makkelijker leek dan drie maanden geleden.

Cimg1197

En dan ook de laatste zonsondergang in de bergen, met eerder die dag nog een geweldig onweer waarvan we konden genieten op ons overdekt balkon.

Cimg1194

En dan een cultuurshock, terug in de grote stad! Urban landscape. We proberen wat uit te rusten en zaken te regelen voor de terugreis. Het valt zwaar om in de stad het fototoestel uit de tas te halen en nog wat beelden te schieten. De meeste indruk maakt de enorme verstedelijking, gemengd met minidorpjes daarin; naast een wolkenkrabber staat een kleine sloppenwijk…..Transport op 3 verdiepingen, 100.000 straatverkopers, tuktukchauffeurs en massagedames die onze aandacht willen.

Cimg1209

Cimg1214

Langzaam maar zeker begint de "dagelijkse" realiteit via internet binnen te dringen, mede door het slechte nieuws vanuit de familie van Christine. Als we thuis zijn zal ik nog een laatste bericht posten. Voor het moment is het mooi geweest; we gaan naar huis!