2009 Waterrijk over de alpen 1

Eindelijk!

10 juli, twee weken onderweg, en we hebben een internet cafe gevonden. Als vrij reiziger zonder eigen computer valt het niet mee in Europa….

27 juni begonnen met een tochtje door de Alpen. Start in Munchen met de nachttrein en nieuwe schoenen voor Christine

_igp5520

Maar goed, de berichten vooraf gingen over water en overstromingen en zie, ook voor ons nog veel water bij de start. Vanuit Munchen hadden we het plan langs de Isar te fietsen. Helaas. Te veel woest, bruin water en het fietspad regelmatig overstroomd. De term punniken komt dan in het hoofd: links, rechts, oversteken, doorhalen en opnieuw de weg zoeken om de stad uit te komen. Uiteindelijk vinden we geen camping de eerste dag en slapen in een hotel in Hinterriss. In de 10 dagen erna zal het elke dag een buitje geven, maar niet als we op de fiets zitten. Waterrijk is het regelmatig en we hebben er geen last van 😉

_igp5523

Oostenrijk is niet heel erg ons ding als Italie in de buurt is. Wij rijden dan ook snel naar de grens en wel anders dan gepland. Ik bedacht op een briljant moment dat het Timmelsjoch (2509 mtr) ook een optie is om de grens over te steken. Dat is het ook, maar wel een heftige manier om in te rijden. We hebben bar weinig getraind en de vorm is dan ook ver te zoeken. Afzien dus in de (erg mooie) klim. Let op het eerste deel vanuit Roppen is 16%……

_igp5579

En dan staan we al snel aan de voet van de hoogste, moeilijkste etc klim; de Stelvio. Op de rustdag rijd ik alleen (en zonder bagage) en besluit dat het een makkie is! Bluf? Nee, met bagage staan we in twee uur en twintig minuten boven (vanuit trafoi). Mooi klimmen, maar wat een ongelooflijk circus op te col. Bierstuben und bratwurst.

_igp5606

De dag daarna nog in het grensgebied 4 passen gereden waarbij de " passo di Foscagno" de hoogste mocht zijn en de grenspas de "Forculo di Livigno" en tot slot een stukje van de Bernina (wat een prachtige gletscher!!!!!) En op al die passen niets van het hele circus dat we eerder zagen.

_igp5614

We genieten nu van het mooie weer in Piemonte, in het stadje Alba. Heerlijk eten, wijn en ijs. En aansterken voor de komende dagen als we de franse alpen inrijden richting Isola…..

Groeten van Bert en Christine

3 gedachtes over “2009 Waterrijk over de alpen 1

 1. Hallo Bert en Christine, de eerste cols zitten er weer op. Stelvio een makkie?? Is toch anders wat je elders hoort, misschien is het de mythe van die col en de angst voor de vele haarspeldbochten. Isola en dan? Het barst daar natuurlijk van de mooie bergen, ga je nog op zoek naar de Tour als jullie in Frankrijk zijn. Hier is het weer in ieder geval klote, veel hemelwater dus. Goede reis verder en tot ziens.

 2. Hoi Bert en Christine,
  We gaan morgen ook op vakantie. We wilden in eerste instantie ook naar Oostenrijk, maar met dat vele water!? We hebben toch maar besloten om morgervroeg naar Frankrijk af te reizen. Daar is het meestal goed weer. Misschien zien we jullie wel een keertje voorbij flitsen. We wensen jullie in elk geval nog veel droog fietsplezier!
  Fijne vakantie en wellicht tot binnenkort een keer. Groetjes Ge en Mieke.

 3. Hoi Lieffies,
  wat een water…..en wat een fantastisch mooie plaatjes. Voor mij begint de vakantie nu ook, maandag nog effe werken maar ik zie de foto’s voor me en zit al met mijn hoofd in vakantie.
  Geniet van jullie tocht, alles wat je tegenkomt en elkaar.
  knuffels Hanny

Reacties zijn gesloten.