Over de Franse Alpen 3

Venlo, 23 juli.

We zijn al thuis! Gisteren in Freiburg van de fiets gestapt om een terugreis per trein te regelen. Het bleek meteen te kunnen dus hebben we afgelopen nacht in Venlo geslapen…..prima hotel 😉

Maar terug naar waar we gebleven waren. Col d’Iseran heeft eraan moeten geloven. Het was geen makkie, wel stukken vlak in de klim maar de steilere stukken vielen zwaar. Allebei in een keer doorgefietst om van het uitzicht te genieten. Achterin zie je de zomer-ski-piste!

_igp5642

Overigens wel lekker rustig tijdens de franse klimmen. Weinig motoren en eigenlijk ook weinig toeristen uberhaupt. maar wel een traditionele colfoto.

_igp5641

En weer naar beneden via val d’Isere naar Bourg st. Maurice. En de dag erop de Cormet de Roselend gefietst, het weer was niet meer zo mooi, continue dreigende wolken die later ook hun water zouden lossen, helaas enkele dagen regen tot gevolg.

Onderweg eigenlijk steeds andere vakantie/fietsers tegen gekomen. Zowel in de Alpen als de dagen daarna, waar we op de zogenaamde `groene weg`bleken te zitten, een route van Nederland naar de middellandse zee. Andere jaren vragen we ons wel eens af of er nog wel gefietst wordt met bagage. Dit jaar constateren we een revival van deze manier van vakantie vieren!

 

 

_igp5643

_igp5646_2

Tja, wat rest er dan nog; een paar dagen door de regen in de Jura, op bezoek bij Yves en Olivia (fietsers die we in Laos hebben ontmoet, zie http://voyageaucoeurdumonde.free.fr ) en dan nog door noord oost Frankrijk, langs de Doubs waar ze nog leuke tunnels voor de pleziervaart hebben;

_igp5648

en dan zit het er weer op…..volgende keer naar Istanboel, Suriname, Scandinavie, Costa Rica……..

Groetjes, Bert en Christine.