Fietsen en eten Thai deel 6

Mae Hong Son, 5 februari 2011

 

Van fietsen krijg je honger. Daar weten wij alles van want we zitten alweer zo’n 700 km op de weg en hebben de hele tijd honger. Nou is het eten in Thailand uitstekend geregeld; overal staan eetstalletjes, winkels, mobiele voedsel venters….overal is eten. ’s ochtends op de markt koffie met kokos poffertjes, ’s middags een gevuld soepje, tussendoor soyamelk of nog meer koffie en ’s avonds uit eten met eindeloze keuze uit onze favoriete gerechten. Gelukkig maar dat Thais eten favoriet is, kom hier niet om een biefstuk of een boterham. Dat laatste vandaag dan wel; we hebben een echte bakker gevonden! Een grote uitzondering, men eet geen brood, maar Mae Hong Son is toeristisch en voor toeristen willen ze wel iets anders bakken dan kippenklauwtjes.

Koffie is hot, althans koude koffie is dat hier. Overal blikjes ijskoffie en dan liefst van nescafe. Wij drinken m graag heet. en dan hebben we de keuze uit nescafe, toeristen koffie (espresso, cappuccino, etc). Of de koffie uit een oude sok?

een van onze favorieten is Som Tam; een salade met als hoofdingredient groene papaya. en verder horen daarin chilipepers, knoflook, tomaat, mini-aubergine, limoen, kouseband, pinda’s, gedroogde garnalen en wat verder toevallig op tafel staat.

en een bananenpannekoek als toetje graag!

O what a nice camera, it’s a samsung. Ja en als je het schermpje omdraait kun je jezelf zien! deze nieuwsgierige monnik wilde er meer van weten en voor ie het wist stond ie op de foto.

Alle foto’s met toestemming van de geportretteerden.

2 gedachtes over “Fietsen en eten Thai deel 6

  1. Van jullie fotoos krijgen wij honger en net als Gukkie is er nooit genoeg maar ook wij en zij rantsoeneren maar we verbruiken dan ook niet zoveel energie als jullie daar. Wij hebben hier Beiroet en Mount Everest en die combinatie is ook zeer bevredigend en daarna nemen wij gewoon een nescafe van de Aldi om de hoek. Kortom, alles bij de hand maar we zouden graag eventjes bij jullie achterop willen zitten. Goede tocht verder en steek ook je hand uit als je rechts-af moet! Groetjes van ons en knuffel van Gukkie.

  2. Heerlijk dat Thaise eten. Mag het zelf ook graag koken en dan met een salade van mango met gedroogde garnalen en pepers. Fris en pittig samen. Wel snel, al 700 km. Vandaag zijn wij op de malpie geweest. Minder ver, minder hoog maar wel met lunch bij de Achelse kluis. Broodje vleeskroket of broodje garnalenkroket. Geen Thais maar wel lekker. Fiets rustig verder Groet Paul

Reacties zijn gesloten.