eten 2 en andere wetenswaardigheden Thai deel 7

Mae Chakhan, 10 februari 2011

Het houdt niet op. Denken we net redelijk te weten wat ze hier eten, dan dit weer

 

699b66e755.jpg

Ja, u ziet het goed, mooi verpakt in plastic 😉 en levend!

en dat het hier ’s avonds koud wordt! dieptepunt 9 graden en dan een openlucht restaurant. is die donsjas niet voor nix meegesleept.

en ja; de Mae Hong Son loop zit erop. We hebben het overleefd en zijn nu op weg naar een rustdag in Lampang. het obligate plaatje op het hoogste punt (1431 mtr)

en als je denkt dat we nooit rusten……

Groeten van  Leo, Chang en Spy

3 gedachtes over “eten 2 en andere wetenswaardigheden Thai deel 7

 1. Zeker een obligaat plaatje, zo heb ik er ook een aantal op de Ventoux, Galibier en nog andere toppen. Maar het moet gezegd: jullie zien er patent uit, op z’n Ricoos. Het eten is inderdaad verbazend en ook niet om te eten. Tis namelijk Valentijnsdag en dan moet je er één kussen. Komt er een Thaise Prins uit. Ze zijn nog niet zo stom in Thailand. Zo,n pad is ook makkelijker in te pakken dan een olifant. In ons kikkerland (hoe toepasselijk)loopt alles op rolletjes, we mogen binnen een paar jaar op bijna alle snelwegen 130 km/h. Hoezo belangrijk en inzet bij verkiezingen!! ไปในความสงบ. สามารถดำเนินการต่อหนึ่งในภาษาไทย : ยังคง bikes ดี, อาหารดีและสนุกกับวันหยุด!

 2. Gehaktballetjes In Pikante Pindasaus – Panang Nua

  1. De peperkorrels in de kruidenmolen, vijzel of keukenmachine doen en in een paar seconden fijnmalen. korianderwortel, knoflook en zout toevoegen en het geheel vermengen tot een gladde pasta.
  2. Het gehakt en de keukenpasta in een kom goed door elkaar kneden. Draai er 20-24 kleine balletjes van met een doorsnede van ongeveer 2,5 cm.
  3. De gehaktballetjes door een beetje bloem rollen.
  4. De olie in een pan verhitten. De balletjes op een middelhoog vuur 5-8 min. bakken. Steeds keren zodat ze rondom bruin worden. De balletjes uit de pan nemen en op keukenpapier uit laten lekken.
  5. Het overgrote deel van de olie uit de pan gieten, 1 el. in de pan laten. De currypasta toevoegen en 2 min. roerbakken. De kokoscreme erbij gieten, langzaam aan de kook brengen en er de pindakaas, vissaus en suiker doorroeren. De gehaktballetjes ongeveer 5 min. in de saus gaar laten worden. Warm serveren.

 3. Wederom prachtige fotoos en wat de padden betreft: je kunt ze kussen en dan kun je inderdaad in een Thaise prins veranderen en met veel fantasie gaat dat dan vanzelf. Het verhaal is, dat, als je de pad met je handen streelt en vervolgens je handen aflikt, er een hallucinerende werking vanuit gaat net zoals na het eten van een kilo ” kroesels” (kruisbessen). De schilder Jeroen Bosch deed dat al in de middeleeuwen en op veel van zijn schilderijen staat ook een kroeselstruik afgebeeld. Ons woord “paddo” is eigenlijk afgeleid van paddestoel omdat je van b.v. het eten van vliegenzwam ook een hallucinerende werking krijgt net als van het aaien en likken van een pad.Dus het woord paddo heeft niet alleen met paddestoelen te maken. Dus: raak ze niet me je handen aan en met kussen van een pad zou ik helemaal oppassen en zeker niet met Valentijn.
  Fiets lekker verder en rem bijtijds als je de daling inzet. Knuffel van Guk.

Reacties zijn gesloten.