LM 2013

En jawel, we hebben het gered. ook de Marmotte zit erop. Wat een zwaar ding zeg! Daar hebben we de benen wel voor moeten inspannen. Vooraf een dagje slecht weer en dan zoekt iedereen wifi bij de bar of de toeristiek
bourg (1)En als het weer weer beter is doen we de Alpe vanaf Allemont, en aan de achterkant er weer af; de Col de Sarennes, die nu voor het eerst in de Tour zit. Helaas hebben ze de brute kasseien gladgestreken voor het peloton.

bourgEn op de dag van de Marmotte zelf hebben ze bedacht dat we na de eerste klim de tijdmeting stopzetten voor de afdaling; daar vielen blijkbaar te veel slachtoffers. Dat geeft even tijd om in de wedstrijd een paar plaatjes te schieten

glandon

glandon (1)Hier was het dus betrekkelijk rustig, de rest van de dag niets dan gestresste mannen die dachten een mooie tijd te gaan rijden. Gezien de uitslagen was dat voor enkele duizenden te hoog gegrepen en hadden ze beter onderweg wat meer van het uitzicht kunnen genieten. Na de feestelijke en mooie Dolomitentocht is er dit een die niet direct voor herhaling vatbaar is. Mooie cols en mooi landschap maar de sfeer past ons niet zo. En telt het eigenlijk wel als succesvol finishen als je de hele (of halve) Alpe d’Huez met de fiets aan de hand gelopen hebt? Sportverdwazing is het, perse willen finishen terwijl het overduidelijk niet meer gaat….

En nu rest ons nog wat dagen rust voor we lid gaan worden van de gekken van de Ventoux; “cingle de Ventoux” zoals iemand het ooit bedacht heeft. 3x van verschillende kanten de berg op fietsen op een dag.

 

 

 

2 gedachtes over “LM 2013

  1. Ha Bert en Christine, sportverdwazing indeed! Niet meer de lol van het fietsen en genieten van de prachtige omgevingen. Mooie cols en in de verte massid des Ecrins vanaf de Galibier. Hetzelfde als Limburgs mooiste, alleen maar dwazen die zo snel mogelijk willen trappen. Net als bergort, het is de weg die boeit, niet de top. Veel plezier op de Ventoux, de mooiste berg.

    1. Juist ja, we hebben uiteindelijk nog erg genoten van de ventoux en omgeving; wijntje kaasje fietstochtje. En passant nog Cingle geworden van de Ventoux. en vanmiddag kijken welke prof het snelst is daar.

      Groet, bert en Christine

Reacties zijn gesloten.