5 mei 2014: Een weekeind vol bepakt naar Limburg met Bettie

Het moest er ooit van komen; de eerste fietsvakantie van Bettie. En wij mochten mee als ervaren rotten om haar te introduceren in de wondere wereld van het vakantiefietsen. Daar hadden we nog geluk met het weer, weliswaar redelijk fris maar droog en zonnig.

1. We hebben ons aan de LF routes gehouden en zo lukte het om van Eindhoven naar Thorn 85 km te maken. (had ook in 48 km gekund ;-)) Een mooie route over de Strabrechtse heide en langs de peel. In Thorn bleek de camping niet meer in bedrijf te zijn. ‘een momentje, dan regelen we dat er water is en zoek maar een plekje uit’. Uiteindelijk een erg leuke ervaring met behulpzaam barpersoneel en medekampeerders die de oud-eigenaren bleken te zijn. Toch wel een aanrader op weg naar het zuiden.

2. van Thorn naar grindgat Oost-Maarland, net onder Maastricht. Met het historische feit dat dit gat nog uitgebaggerd is door mijn familie! Wederom een verrassende route die we grotendeels nog niet kenden. Toch leuk om zo dichtbij huis weer nieuwe trajecten te mogen ontdekken, en kippen van het fietspad te kunnen verjagen? En vanaf de camping in een kwartiertje naar de Appie in Maastricht voor wederom een heerlijke maaltijd bij de tent.

3. Langs Maastricht en Mooi BemelenĀ langs de maas Naar Beek-Elslo. Heerlijke rustige tocht en vlaai als beloning.

De groeten van de kippenvanger.

SAM_3273 SAM_3276 SAM_3277 SAM_3283 SAM_3289 WP_20140504_004