mei 2014, Germany, douze points…..Hemelvaart aan de Mosel

Duitsland, dan denk je niet meteen ‘het fietsmekka’ als je deze landsnaam hoort. Maar wij weten wel beter. En niet alleen omdat de Duitsers Strava nog niet hebben ontdekt (gratis KOMmetjes en QOMmetjes rijden) Vooral omdat ze zo ongelooflijk fietsvriendelijk autorijden en er meer dan genoeg wegen zijn om de fiets uit te laten. Soms hoor je een auto achter je hangen en je denkt ‘rij toch voorbij’ maar nee, er is een doorgetrokken streep! En die is heilig, dus Otto wacht netjes tot het inhaalverbod niet meer geldt en haalt dan pas in….ongelooflijk toch voor een Nederlander.

En vooral ook fietspaden/landweggetjes waar geen verkeer te zien is. Met een beetje beleid zijn er autoluwe tochten te plannen op Basecamp of Routeyou. Wij zaten aan de Mosel, en hebben tochten over de Hunsruck en Eiffel gemaakt (zie Strava)

En dan ook nog vermelden dat het dorpsfeest al om 22.30 uur stopt met de live classics medley, net als wij het bed induiken voor de nodige rust. En dat er dan de volgende ochtend geen kapot glas op de weg ligt is eigenlijk niet te geloven, gezien de bedronken staat van de bezoekers de avond ervoor (4 avonden op rij met hemelvaart)

We sliepen op de camping in Wolf, bij Traben Trarbach. Met als extra attractie het fietspad dat over de camping loopt. Heel Duitsland Fietst heet het plaatselijke programma. Hilarisch wat er allemaal voorbij komt. Duitsers hebben nou eenmaal geen fietscultuur, dus alles is geoorloofd op de fiets; manden met hondjes, te kleine fietsen, te grote, het stuur omhoog, dikke buiken, bier drinken tussen de middag, veel e-bikes en wat nog meer. Gaat het zien…

Maar niet hier, ik heb wat plaatjes onderweg geschoten en eentje op de camping; (de helling op de achtergrond heet Krover Nacktarsch…whats in a name?)

MoselSAM_3306SAM_3311SAM_3319SAM_3322SAM_3327