September 2015; Socialrun

De Socialrun organiseert jaarlijks in september een non-stop estafetteloop van 555 kilometer in 48 uur.

Daarmee wordt aandacht gevraagd voor de vaak moeilijke positie van mensen met een psychiatrische aandoening. Zij knokken dagelijks tegen hun eigen problemen, maar hebben daarnaast ook te maken met afwijzing en uitsluiting in het maatschappelijke verkeer. De Socialrun wil dat deze mensen een betere plek krijgen in de samenleving. Daarvoor moeten grenzen worden verlegd en taboes doorbroken. 

En dit jaar heb ik dus meegedaan aan dit evenement. Vorig jaar heb ik een dag meegefietst en dit jaar was het plan om het hele weekeind mee te fietsen en af en toe een stukje te lopen…..

Maar het is niet gelopen zoals ik dacht, ik kreeg onderweg last van een virus en kon eigenlijk de fiets niet meer op. Het bleek een hardnekkig ‘loopvirus’ te zijn dat me het hele weekeind in de greep heeft gehouden. Al met al heb ik dus zo’n hele marathon gelopen in het weekeinde en kan alleen maar zeggen dat het een geweldige ervaring was. Het voelt als een korte all inclusive vakantie waar je dan ook nog mag deelnemen aan een geweldige sportieve prestatie in teamverband. Ondanks wegwaaiende autospiegels, klemmende schuifdeuren, haperende navigatie-apparatuur en totale uitputtingsverschijnselen met bijbehorende tunnelvisie hebben we de klus in een mooie 52 uur volbracht! Chapeau voor het hele team, inclusief de indrukwekkende catering en ook de weergoden die ons zeer gunstig gestemd bleven.

Het was een erg mooie gelegenheid om aan teambuilding te doen, kris kras door alle afdelingen en geledingen van Vincent van Gogh heen. Dank daarvoor. en voor het heerlijke glas Champoepel op het einde, feestelijk!

de groeten, Bert

en voor de meer visueel ingestelden;

socialrun 035 socialrun 036 socialrun 037 socialrun 038 socialrun 039 socialrun 040 socialrun 042 socialrun 041 socialrun 046 socialrun 045 socialrun 044 socialrun 043  socialrun 047  socialrun 048 socialrun 050 socialrun 049socialrun 055 socialrun 054 socialrun 053 socialrun 052 socialrun 051