Juni 2016 Andalucia nu met beelden!

 

Zo schreef ik een paar dagen geleden dat het uploaden niet gaat vanaf mijn Pentax….maar na enig gezoek naar oplossingen blijkt het toestel van Christine wel een micro USB aansluiting te hebben. Probleem opgelost. Behalve dat WIFI nog geen gemeengoed is, in ieder geval niet waar wij zoal overnachten. Vandaag wel, met een ouderwets trage verbinding…een paar foto’s dan. En met enig geduld wat meer.

De route is in etappes te vinden op Strava. Wat altijd weer puzzelen is in Spanje, is het vermijden van doorgaande wegen. Deze liggen niet meer in het landschap maar erop. Het is dan alsof  we op een snelweg rijden, los van de omgeving. Op een aantal plaatsen hadden we achteraf andere keuzes kunnen maken (omrijden, via verde oppikken). Al met al is het een prachtige en zware route met de nodige hoogtemeters. en dan staat de kroonrit nog gepland; Pico Veleta overmorgen als het weer ons nog steeds mee zit. Campings zijn steeds leidend geweest in de keuze van overnachten, echter, een aantal is definitief gesloten, een aantal alleen in de twee zomermaanden geopend en soms was er geen andere keuze dan hotels (of wildkamperen). De topper is de Camping in Cazorla. door een Nederlands stel beheerd, mooi gras! terrassen, zitjes en een uitstekende gastvrijheid.

Bert groet u, 10 juni 2016

 

 

Jawel, we zijn weer op pad met de fiets. Van alles mee, laptop, zonnecel, accu’s maar geen kabeltje om de foto’s te uploaden? Hoe is het mogelijk. Het electronica-gedeelte van de bagage begint wat erg volumineus te worden en het kabeltje van de Pentax camera ben ik dus vergeten. Over een weekje hier een uitgebreid verslag van onze ‘Bertjaminse’ door Andalucie

 

Groet, Bert, 7 juni