We zitten gezond en wel in Turkije! Correctie: Griekenland.

Het nieuws van de aanslag op fietsers in Tajikistan sloeg ook bij ons in. Kennen we de fietsers? Is het een ongeluk of een aanslag? Wat is er precies gebeurd? Waar? Ondertussen is een en ander pijnlijk duidelijk.  Een ongelooflijke laffe aanslag op weerloze fietsers die toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren. Er valt heel veel over te zeggen maar het blijft stom toeval om slachtoffer te worden van terrorisme, of je in een concertzaal staat, op een station, over de boulevard wandelt of op de fiets zit, altijd en overal kan het gebeuren. Maar dat kan ons niet tegenhouden om naar buiten te gaan en de dingen te doen die we graag willen doen. Tajikistan was in onze beleving een uiterst gastvrij en veilig land. We hebben ons geen moment zorgen gemaakt over veiligheid, hoogstens waar het om de afgelegen en ruige route ging.

Er zat nog een update na Oezbekistan in de pen. We hebben namelijk nog eens goed nagedacht over de route; visa voor Turkmenistan en Iran laten zeer waarschijnlijk weken op zich wachten. En dat wachten is dan in Dushanbe, waar het heet is en niets te beleven. en we hebben ook geen zin om wekenlang gebraden te worden in de woestijn. De alternatieven overziend biedt Istanbul zich aan als vertrekpunt voor het laatste stuk naar huis. Zo bedacht zo gedaan; we zijn vanuit Samarkand naar Istanbul gevlogen en daar weer op de fiets gestapt. Vandaag zitten we alweer in Griekenland na 4 mooie fietsdagen door het Turkse hinterland. Met ons steenkolenduits komen we hier een heel eind!

 

8 gedachtes over “We zitten gezond en wel in Turkije! Correctie: Griekenland.

 1. dankjewel voor de info Bert. Fijn. Gister sloeg de schrik toch wel even om het hart. Hele mooie tijd nog verder gewenst!

 2. Hoi Bert, fijn om te horen dat jullie niet betrokken waren bij dat vreselijk gebeuren in Tatjikistan…
  Geniet nog van de laatste fietsweken!

  Groetjes, mark en hanneke

 3. Gelukkig! Fijn om te lezen. Ik hoorde het nieuws net op Studio Brussel en dacht meteen aan je. Je bent al bijna thuis! Doe mijn ouders de groeten in Mahmutlar 😉

 4. Goed dat alles gewoon goed is. Het laatste stukje fietsend Bert ? Heb je geen kaart van je route ?

 5. Dank jullie voor alle reacties. Alle fietsers die nu in Tajikistan zijn of op weg erheen zullen met de vraag zitten; doorgaan of niet. Maar zoals met alle eerdere aanslagen: het leven gaat gewoon door. En Tajikistan is geen prettig land om te wonen (zeer corrupt en arm) maar normaal gesproken wel om een pittige fietstocht te maken.
  Nog een dagje Griekenland voor mij en dan naar Macedonië etc. Daar had ik nog geen route voor vastgelegd maar ondertussen wel een idee hoe het zal verlopen.

  Groeten uit Drama, Bert

 6. Ha Bert,
  Gelukkig hebben we Strava… Ik werd al snel gerustgesteld dat jij geen onderdeel was van die aanslagellende. Flinke stappen gemaakt de afgelopen dagen. De stal komt in zicht! Keep on rolling💪🏼

Reacties zijn gesloten.