En weer 3x verder.

Terug in Nederland. En weer weg, zoals beloofd. Op 13 september begin ik met Raymon aan de TMV; Traversee du Massif Vosgien. Goed weer en regelmatig een dorpje bezoeken maken er een mooie tocht van. Omdat ik de Vogezen redelijk goed ken weten we van een (best wel) saaie bosrit toch een prettig weekje te maken.

Hoe komt dat zo? Het is in het bikepacking wereldje gewoon om routes van bikepacking.com te kiezen, mede omdat ze veel informatie geven over de tochten en het er altijd erg goed uitziet. Maar…is die info wel altijd objectief vragen wij ons af. Of pimpt bikepacking het verhaal ook wat op om het aantrekkelijker te maken? Dat laatste denken we toch wel. Bon, al met al hebben we weer een mooie ervaring erbij.

En dan is het tijd voor ons ijkpunt in het klimmen op de fiets te bezoeken. Samen met Christine rij ik weer eens naar de Ventoux. Ik probeer het aantal keren te tellen dat ik de reus van de Provence ben opgereden. op het eind van de week staat de teller op 42!

En dan hebben we ook nog een hele week mooi weer achter ons en een wandeling door een prachtige gekleurde oude oker-groeve.

Voor de herfst invalt staat er dan ook nog een off-road weekeind met een groep van de wereldfietser op het programma. Samen met Christine rij ik in twee dagen via Xanten naar Nijmegen, waar het off-road deel start. Had ik al gemeld dat ik helaas een tennis arm heb opgelopen met het vele fietsen? Daardoor stap ik wat eerder van de route en beëindig mijn kampeer-fietsjaar in Venlo. Mooi symbolisch toch om in mijn geboorteplaats te stoppen. Ho ho, we hebben nog ruim twee maanden te gaan voor het 2019 is…dus wie weet haal ik toch nog de 20.000 km dit jaar.

4 gedachtes over “En weer 3x verder.

 1. He Bert!
  De TMV was In onze eigen versie veeeeel beter dan die van Bikepacking.com.
  De wijntjes, koffie en kilo’s Franse kaas maakte er vooral een Bourgondische bikepacking.com van 🙂
  Met mooie dorpjes en een zonnetje gaat het natuurlijk ook allemaal een stuk beter.
  Ik heb genoten!

  Gaat het inmiddels weer beter met je arm?

  Groet,

  Raymon

 2. He mede-bourgondier, ja twas lekker fietsen/eten/drinken….maar de arm heeft nog aandacht van de fysiotherapeut nodig. Nog niet 100% in orde maar het wordt beter.

Reacties zijn gesloten.